Dierenarts Alkmaar

Vind op huisdierkliniek.nl makkelijk een dierenarts in de buurt van Alkmaar. Met meer dan 59302 huisdieren, waaronder minimaal 26955 katten en meer dan 21564 honden is Alkmaar met recht een diervriendelijke gemeente. Als baasje bent u altijd zoek naar de beste zorg voor uw huisdier. Bij huisdierkliniek.nl vindt u alleen de beste dierenartsen in en bent u ervan verzekerd dat uw huisdier in goede handen is. Heeft u als dierenarts Alkmaar gekozen als de plek waar u praktiseert? Bent u tegelijkertijd op zoek naar nieuwe patiënten in Alkmaar en wilt u dit op een adequate wijze aanpakken? Neem dan contact met ons op. Bekijk hieronder dierenartsen in de buurt van Alkmaar:

Bekijk de kaart

Puppy Max

Puppy Max

Dierenarts

Dierenkliniek

Centraal Station 1
1000 AB Rotterdam
Bekijk op kaart

Ook voor spoedgevallen

Bent u de eerste!?

Meldt uzelf of uw dierenarts aan op huisdierkliniek.nl! Meldt u uw dierenarts succesvol aan? Dan krijgt u een cadeaubon naar keuze van € 20. Voor dierenartsen geldt: de eerste maand is gratis.

Dieren die wij behandelen

Honden

Laat uw hond jaarlijks inenten tegen verschillende ziekten. Begin hier gelijk mee als puppy. Ziekten zoals parvo zijn zeer belangrijk om tegen in te enten aangezien deze uiteindelijk tot de dood kan leiden. Ook is het belangrijk om uw hond te laten vaccineren als u op reis gaat naar een ander land. Vaak wordt dan gevraagd of uw hond ingeënt is tegen rabiës. Is dit niet zo dan mag uw hond het land niet binnen.

Katten

Als een kat stress ervaart dan zal hij dit goed laten merken. Meestal wordt dit geuit in de vorm van plassen of sproeien. Het is natuurlijk eerst zaak om te kijken wat de oorzaak van de stress is en of deze stress te behandelen valt. Mocht het zo zijn dat de oorzaak aanpakken tijd vergt of simpelweg niet mogelijk is, ga naar een dierenarts en vraag om advies. Een kalmering spray is een handige tijdelijke oplossing.

Cavia's

De nagels van een cavia groeien constant. Bij sommige cavia’s groeien de nagels recht vooruit en bij andere groeien ze krommig. Des te ouder de cavia is des te onregelmatiger de nagels gaan groeien. Het is belangrijk om de nagels bij te houden en te knippen. U kunt dit bij een dierenarts laten doen maar als u hierbij meekijkt dan kunt u het gemakkelijk zelf doen daarna.

Konijnen

Als u niet gaat fokken met uw konijn dan is het slim om het dier te castreren. Vrouwtjes hebben later een grote gaans op baarmoederkanker en baarmoederontsteking als zij niet gecastreerd worden. Mannetjes worden vaak gecastreerd zodat zij kunnen samenleven met andere konijnen en zodat ongewenst gedrag, zoals sproeien, voorkomen kan worden. Ook bij vrouwtjes zal het ongewenst gedrag minder worden of compleet verdwijnen.

Knaagdieren

Het is goed voor te stellen dat u eens zelf wilt ervaren hoe het is om een knaagdier te fokken. Er is niets mooiers dan nieuw leven de wereld op zien komen. Mocht u nieuw zijn bij het fokken dan is het slim om eerst aan de dierenarts te vragen of uw dieren wel gefokt kunnen worden. Sommige kleurslagen van bepaalde soorten mogen niet gefokt worden omdat de jongen dan dood geboren worden.

Fretten

Vrouwtjes fretten zijn heel ingewikkeld wat betreft de werking van hun lichaam. Het is van groot belang dat een vrouwtje waarmee niet gefokt gaat worden gecastreerd wordt. Vrouwtjes die niet gecastreerd of gedekt worden blijven loops. Dit zorgt ervoor dat zij ziek worden en uiteindelijk dood kunnen gaan. U snapt dus wel dat dit de beste optie is als u haar niet laat dekken. De beste tijd om dit te doen is voor ze loops wordt of tijdens de eerste weken van de loopsheid.

Vogels

Net zoals mensen worden vogels ook wel eens ziek. U kunt dit het snelst merken aan de ontlasting van de vogel. Normaal gesproken is de ontlasting redelijk stevig. Als u een Lori heeft dan zal dit echter niet zo zijn. Voor andere vogels geldt dat als het geen stevige ontlasting is u het beste even contact kunt opnemen met een dierenarts. Deze dierenarts kan u vertellen wat er mis is en hoe u het kunt oplossen.

Reptielen

Bij reptielen ontstaat wel eens het gevaar dat zij elkaar kunnen aanvallen met als gevolg dat zij kannibalistisch gedrag vertonen. Dit gevaar ontstaat vooral tussen jonge en oude dieren door het verschil in grootte. Als u een reptiel wilt toevoegen aan het terrarium maar u nog niet zeker weet of dit goed zou gaan dan is het slim om eerst een dierenarts te raadplegen.

Dierenartsen in Alkmaar

Spoed dierenarts Alkmaar

Hebt u met spoed een dierenarts nodig in Alkmaar? Ook dan kunt u terecht bij Huisdierkliniek.nl. Meerdere van onze aangesloten dierenartsen zijn bereikbaar voor noodgevallen. Dus als uw kat, cavia, of fret met spoed behandeld moet worden, bekijk dan de profielen van de dierenarts en neem contact met ze op. Spoed dierenarts Alkmaar? – Snel geregeld! *Bekijk de voorwaarden van Huisdierkliniek.nl voor meer informatie over uw en onze verantwoordelijkheden bij spoed situaties.