Fout. De kaart-ID (0) bestaat niet

Dierenarts Alphen aan den Rijn

Vind op huisdierkliniek.nl makkelijk een dierenarts in de buurt van Alphen aan den Rijn. Met meer dan 59361 huisdieren, waaronder minimaal 26982 katten en meer dan 21586 honden is Alphen aan den Rijn met recht een diervriendelijke gemeenschap. Als dierenliefhebber bent u altijd zoek naar de beste zorg voor uw huisdier. Bij huisdierkliniek.nl vindt u uitsluitend de beste dierenartsen in en bent u ervan verzekerd dat uw trouwe vriend in goede handen is. Heeft u als dierenarts Alphen aan den Rijn gekozen als de plek waar u praktiseert? Bent u tegelijkertijd op zoek naar nieuwe cliënten in Alphen aan den Rijn en wilt u dit op een professionele manier aanpakken? Neem dan contact met ons op. Bekijk hieronder dierenartsen in de buurt van Alphen aan den Rijn:

Bekijk de kaart

Puppy Max

Puppy Max

Dierenarts

Dierenkliniek

Centraal Station 1
1000 AB Rotterdam
Bekijk op kaart

Ook voor spoedgevallen

Bent u de eerste!?

Meldt uzelf of uw dierenarts aan op huisdierkliniek.nl! Meldt u uw dierenarts succesvol aan? Dan krijgt u een cadeaubon naar keuze van € 20. Voor dierenartsen geldt: de eerste maand is gratis.

Dieren die wij behandelen

Honden

Vlooien vinden het heerlijk om op honden te zitten. Het hele jaar door zult u uw hond moeten beschermen tegen vlooien. Dit kan door middel van pipetjes of via een halsband. Belangrijk is wel dat uw hond niet allergisch is. Bekijk uw hond altijd op de plek waar u het bestrijdingsmiddel heeft toegepast de dagen daarna. Wordt uw hond kaal, heeft hij jeuk of zijn er andere afwijking neem dan contact op met uw dierenarts.

Katten

Als een kat in huis plast doet hij dit niet om stout te zijn. Vaak ligt er een medische oorzaak achter. Dit kan variëren van een simpele blaasontsteking tot suikerziekte. Als u weet dat uw kat zindelijk is probeer hem hiervoor dan niet te straffen, dit zal alleen maar stress geven wat tot angst of meer ongewenst gedrag leidt. Neem uw kat naar de dierenarts zodat er een medisch onderzoek gedaan kan worden.

Cavia's

Net zoals vele andere dieren kan een cavia ook gecastreerd worden. Als de mannelijke cavia bij de vrouwtjes hoort te zitten dan kan hij vanaf 2 maanden gecastreerd worden. Is dit niet de bedoeling dan is het beter om het vanaf 3 maanden te doen i.v.m. de cavia laten uitgroeien. Vrouwtjes worden over het algemeen niet gecastreerd tenzij het echt nodig is omdat dit een zware operatie is.

Konijnen

Konijnen hebben een kwetsbare spijsvertering en zijn gevoelig voor stress. Als uw konijn voor aanschaf bij verschillende eigenaren of handelaars is geweest is de kans groot dat er elke keer ander voedsel in het spel was. Dit kan tot darmproblemen leiden. Neem contact op met uw dierenarts als dit het geval is bij uw konijn. Samen kunnen jullie kijken of er inderdaad problemen zijn en hoe deze op te lossen.

Knaagdieren

De tanden van een knaagdier kunnen wel eens afwijken. Soms is dit erfelijk en soms gebeurt dit door een ongeval. In sommige gevallen is het zo dat het knaagdier niet meer goed kan eten. Let hier dus op als u merkt dat uw knaagdier zijn tanden niet goed staan. Mocht het zo zijn dat hij inderdaad moeite heeft met eten, neem contact op met een dierenarts. Samen kunnen jullie bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Fretten

Fretten zijn zeer gevoelig voor hondenziekte. Het is dus belangrijk om uw fret hier preventief tegen te laten inenten. Indien mogelijk moet dit gedaan worden vanaf de negende levensweek. Hierna moet de inenting herhaald worden in de veertiende week. Vanaf dat punt wordt de inenting jaarlijks herhaald. Vraag altijd naar de bijbehorende papieren als u de fret niet had vanaf de negende week, zo voorkomt u dat uw fret toch de ziekte heeft zonder dat u het weet.

Vogels

Soms kan het voorkomen dat u uw vogel ziet trillen, zijn vleugels ziet klapperen of zichzelf ziet uitstrekken. Als deze dingen regelmatig voorkomen dan is het slim om contact op te nemen met een dierenarts. Deze dingen wijzen vaak op nervositeit. Zodra het is vastgesteld dat het nervositeit is kan de dierenarts u helpen of doorverwijzen naar een gedragsspecialist om uw vogel weer op zijn gemak te laten voelen.

Reptielen

Als uw reptiel specifiek gekweekt is om een bepaalde mutatie dan is er een grote kans dat uw reptiel één of meerdere afwijkingen heeft. Slechte vervelling en overgevoeligheid voor licht zijn maar twee van de voorbeelden van de afwijkingen die een reptiel kan hebben hierdoor. Stel uw dierenarts op de hoogte van de voorwaarde waarop uw reptiel gekweekt is zodat er rekening gehouden kan worden en zo nodig onderzoek verricht.

Dierenartsen in Alphen aan den Rijn

<a name="kaart"></a><!-- [et_pb_line_break_holder] -->

Spoed dierenarts Alphen aan den Rijn

Hebt u met spoed een dierenarts nodig in Alphen aan den Rijn? Ook dan kunt u terecht bij Huisdierkliniek.nl. Meerdere van onze aangesloten dierenartsen zijn bereikbaar voor noodsituaties. Dus als uw kat, duif, of slang met spoed behandeld moet worden, bekijk dan de profielen van de dierenartsen en neem contact met ze op. Spoed dierenarts Alphen aan den Rijn? – Snel geregeld! *Bekijk de voorwaarden van Huisdierkliniek.nl voor meer informatie over uw en onze verantwoordelijkheden bij spoed situaties.