Dierenarts Ede
Vind op huisdierkliniek.nl meteen een dierenarts in de buurt van Ede. Met meer dan 61926 huisdieren, waaronder minimaal 28148 katten en meer dan 22518 honden is Ede met recht een diervriendelijke stad. Als baasje bent u altijd zoek naar de beste zorg voor uw huisdier. Bij huisdierkliniek.nl vindt u alleen de beste dierenartsen in en bent u ervan verzekerd dat uw dier in goede handen is. Heeft u als dierenarts Ede gekozen als de plek waar u praktiseert? Bent u tegelijkertijd op zoek naar nieuwe klanten in Ede en wilt u dit op een doeltreffende wijze aanpakken? Neem dan contact met ons op. Bekijk hieronder dierenartsen in de buurt van Ede:
Puppy Max
Dierenarts
Dierenkliniek
Centraal Station 1
1000 AB Rotterdam
Bekijk op kaart
Ook voor spoedgevallen
Bent u de eerste!?
Meldt uzelf of uw dierenarts aan op huisdierkliniek.nl! Meldt u uw dierenarts succesvol aan? Dan krijgt u een cadeaubon naar keuze van € 20. Voor dierenartsen geldt: de eerste maand is gratis.
Dieren die wij behandelen
Honden
Honden zijn gevoelig voor maagtorsie. Dit is wanneer de maag om zijn as draait en uit zet door gasvorming. Dit gebeurt meestal als de hond gelijk na het eten wild gaat spelen of rennen. Een maagtorsie is zeer gevaarlijk en is altijd een noodgeval. Ga direct naar de dierenarts of dierenziekenhuis. Symptomen zijn rusteloosheid, braken zonder uitkomst, kwijlen, opgezette buik, pijn, janken, zwakheid, bleke slijmvliezen, snelle hartslag en snelle ademhaling.
Katten
Vaak wordt er gezegd dat katten melk moeten drinken omdat dit gezond voor ze is. Dit zou omschreven kunnen worden als een mythe. Melk werkt bij de meeste katten juist laxerend wat dus heel vervelend is voor uw kat maar ook voor u. Wilt u uw kat toch melk geven koop dan speciale kattenmelk. Deze melk is wel veilig voor uw kat om te drinken. Dit is ook te koop in een supermarkt.
Cavia's
Cavia’s zullen u normaal gesproken niet bijten. Dit gebeurt meestal als het dier gewend is om uit uw vingers te eten en u een keer uw vingers in het hok stopt zonder eten. Gebeurt het toch ondanks dat u het dier nooit uit uw hand laat eten dan is het slim om langs een dierenarts te gaan. Dit gebeurt dan meestal omdat hij ziek is of pijn heeft.
Konijnen
Konijnen met extreem lange oren, zoals de Engelse hangoor, krijgen snel beschadigingen aan hun oren. Dit komt omdat hun nagels langs hun oren krauwen zonder dat dat de bedoeling is. Het is daarom extra belangrijk om te zorgen dat de nagels verzorgd en kort zijn. Bekijk regelmatig de oren om te zien of uw konijn beschadigingen heeft en ga naar de dierenarts indien dit inderdaad zo is.
Knaagdieren
Medische zorg voor een knaagdier kan vaan niet meer dan één dag wachten, het is dus belangrijk om diezelfde dag nog een dierenarts te bezoeken. Dit is bijvoorbeeld nodig als uw knaagdier niet meer kan ontlasten, verlamd is, benauwd is, bloed verliest of niet eet. Indien nodig zult u naar een spoedarts of weekend arts moeten gaan. Houd er rekening mee dat dit vaak extra kosten met zich meebrengt. Een spaarpotje maken is slim als u een knaagdier aanschaft.
Fretten
Fretten eisen erg veel verzorging. Zo moet er genoeg speelruimte zijn in het verblijf en genoeg holletjes om in weg te kunnen kruipen. Ook worden de meeste fretten niet honderd procent zindelijk en zul je dit dus soms in huis vinden. Overigens is een regelmatige controle van nagels, gebit, oren en vacht erg belangrijk. U kunt hiervoor naar de dierenarts gaan zodat u zeker weet dat het correct bekeken wordt.
Vogels
Vogels hebben van zichzelf hele mooie veren. De veren kunnen variëren van een hele simpele gele kleur tot een hele bijzondere paarse kleur. Helaas is het zo dat wanneer een vogel zich gestrest voelt deze zichzelf kaal gaat plukken. Zodra u merkt dat dit gebeurt kunt u het beste naar een dierenarts gaan. Samen kunnen jullie kijken wat de oorzaak zou kunnen zijn en het vervolgens aanpakken.
Reptielen
Een ziek reptiel zal misschien niet gelijk opvallen omdat zij niet altijd in uw aanwezigheid zijn. Toch zijn er punten waarop u kunt zien of het niet helemaal goed gaat met uw reptiel. Als u vermagering, een slecht eetpatroon of slechte vervelling merkt neem dan gelijk contact op met een dierenarts. De kans is groot dat uw reptiel ziek is en behandeld moet worden. Het kan zijn dat een bloed-/ontlastingsonderzoek of röntgenfoto nodig is.
Dierenartsen in Ede
Spoed dierenarts Ede
Hebt u met spoed een dierenarts nodig in Ede? Ook dan kunt u terecht bij Huisdierkliniek.nl. Meerdere van onze aangesloten dierenartsen zijn bereikbaar voor spoedopdrachten. Dus als uw kat, hamster, of slang met spoed behandeld moet worden, bekijk dan de profielen van de dierenarts en neem contact met ze op. Spoed dierenarts Ede? – Snel geregeld! *Bekijk de voorwaarden van Huisdierkliniek.nl voor meer informatie over uw en onze verantwoordelijkheden bij spoed situaties.