Fout. De kaart-ID (0) bestaat niet

Dierenarts Emmen

Vind op huisdierkliniek.nl eenvoudig een dierenarts in de buurt van Emmen. Met meer dan 59137 huisdieren, waaronder minimaal 26880 katten en meer dan 21504 honden is Emmen met recht een diervriendelijke gemeenschap. Als dierenvriend bent u altijd zoek naar de beste zorg voor uw huisdier. Bij huisdierkliniek.nl vindt u alleen de beste dierenartsen in en bent u ervan verzekerd dat uw huisdier in goede handen is. Heeft u als dierenarts Emmen gekozen als de plek waar u praktiseert? Bent u evengoed op zoek naar nieuwe klanten in Emmen en wilt u dit op een doeltreffende manier aanpakken? Neem dan contact met ons op. Bekijk hieronder dierenartsen in de buurt van Emmen:

Bekijk de kaart

Puppy Max

Puppy Max

Dierenarts

Dierenkliniek

Centraal Station 1
1000 AB Rotterdam
Bekijk op kaart

Ook voor spoedgevallen

Bent u de eerste!?

Meldt uzelf of uw dierenarts aan op huisdierkliniek.nl! Meldt u uw dierenarts succesvol aan? Dan krijgt u een cadeaubon naar keuze van € 20. Voor dierenartsen geldt: de eerste maand is gratis.

Dieren die wij behandelen

Honden

Heupdialyse is een veelvoorkomende aandoening bij grote honden. Vooral honden zoals herders krijgen dit vaak naarmate zij ouder worden. Deze aandoening is deels erfelijk maar kan ook veroorzaakt worden door voeding en belasting. Helaas valt heupdialyse niet te genezen. Wel kan een dierenarts voor verlichting van de pijn zorgen. De pijn wordt meestal erger naarmate de hond ouder wordt. Spelen is voor honden met heupdialyse vaak moeilijk, zij vergen dan ook meer rust.

Katten

Katten kunnen vanaf ongeveer vier maanden oud gecastreerd worden. Bij katten zorgt dit ervoor dat zij minder tot helemaal niet meer sproeien in huis en zich wat beter gaan gedragen. Bij poezen zorgt het ervoor dat zij niet meer krols worden en ook zij zullen zich rustiger gaan gedragen. Als uw poes of kat buiten mag lopen dan is het belangrijk om dit te doen zodat er geen zwerfkatten ontstaan.

Cavia's

Het kan zeer gevaarlijk zijn voor cavia’s om te vallen. Dit komt meestal voor als een kind bijvoorbeeld de cavia per ongeluk niet goed vast heeft. Het vallen kan voor de cavia voor zeer ernstige verwondingen zorgen, neem dus gelijk contact op met de dierenarts als dit gebeurt. U kunt wel snappen dat het belangrijk is om toezicht te houden op kinderen als zij de cavia in hun armen willen houden.

Konijnen

Splay legs is een afwijking aan de poten. Hierbij kan het konijn zijn benen steeds minder goed bij elkaar brengen onder het lichaam waardoor zij in een spreidstand naar buiten komen te staan. In sommige gevallen kan dit voor verlamming zorgen. Vraag aan uw dierenarts wat de opties zijn als u merkt dat dit het geval is bij uw konijn. Deze aandoening kan erfelijk zijn maar kan ook een gevolg zijn van een ontwikkelingsfout.

Knaagdieren

Helaas is het zo dat ook de knaagdieren erfelijke gebreken hebben. Ratten hebben bijvoorbeeld een erfelijke aanleg voor het ontwikkelen van tumoren. Heeft u dus een rat dan is het van belang dat u hier regelmatig aandacht aan besteed om te zorgen dat uw rat gezond is. Wilt u er helemaal zeker van zijn dat u niks gemist heeft dan is het slim om maandelijks of jaarlijks een gezondheidscheck te laten doen bij de dierenarts.

Fretten

Het voedsel van een fret dient van hoge kwaliteit te zijn. Fretten zijn echte vleeseters en hebben dus ook veel proteïne nodig in hun dieet. Een fretten maag kan niet overweg met groenten, fruit, koolhydraatrijke of suikerhoudende producten. Mocht uw fret dit toch hebben gegeten maak dan een afspraak bij de dierenarts ter controle. Doet u dit niet dan zou uw fret gezondheidsproblemen kunnen oplopen als gevolg van de stress op de maag.

Vogels

Het is bekend dat vogels aan hun veren plukken. Vaak wordt vernomen dat dit alleen door stress veroorzaakt wordt. Toch is dit niet helemaal waar. Pijn, infecties of jeuk zijn allemaal een goede reden voor uw vogel om aan zijn veren te plukken. Ga eerst naar de dierenarts om fysieke klachten uit te sluiten voordat u aan een gedragsprobleem denkt. Oordeel hier ook vooral niet zelf over want er komt veel meer bij kijken dan u denkt.

Reptielen

Net als elk ander dier heeft een reptiel de mogelijkheid om zichzelf voort te planten. Nu is het natuurlijk goed te snappen dat u liever geen baby reptielen wilt hebben. Een dierenarts kan u hier een prima uitkomst voor bieden. Net als elk ander dier kan een reptiel ook gewoon gesteriliseerd worden om de voortplanting stop te zetten. Uiteraard wordt er wel gekeken of dit de beste optie is voor de gewenste uitkomst.

Dierenartsen in Emmen

<a name="kaart"></a><!-- [et_pb_line_break_holder] -->

Spoed dierenarts Emmen

Hebt u met spoed een dierenarts nodig in Emmen? Ook dan kunt u terecht bij Huisdierkliniek.nl. Meerdere van onze aangesloten dierenklinieken zijn bereikbaar voor noodgevallen. Dus als uw hond, duif, of leguaan met spoed behandeld moet worden, bekijk dan de profielen van de dierenarts en neem contact met ze op. Spoed dierenarts Emmen? – Snel geregeld! *Bekijk de voorwaarden van Huisdierkliniek.nl voor meer informatie over uw en onze verantwoordelijkheden bij spoed situaties.