Dierenarts Enschede

Vind op huisdierkliniek.nl eenvoudig een dierenarts in de buurt van Enschede. Met meer dan 86899 huisdieren, waaronder minimaal 39499 katten en meer dan 31599 honden is Enschede met recht een diervriendelijke gemeenschap. Als dierenvriend bent u altijd zoek naar de beste zorg voor uw huisdier. Bij huisdierkliniek.nl vindt u alleen de beste dierenartsen in en bent u ervan verzekerd dat uw trouwe vriend in goede handen is. Heeft u als dierenarts Enschede gekozen als de plek waar u praktiseert? Bent u ook op zoek naar nieuwe patiënten in Enschede en wilt u dit op een effectieve manier aanpakken? Neem dan contact met ons op. Bekijk hieronder dierenartsen in de buurt van Enschede:

Bekijk de kaart

Puppy Max

Puppy Max

Dierenarts

Dierenkliniek

Centraal Station 1
1000 AB Rotterdam
Bekijk op kaart

Ook voor spoedgevallen

Bent u de eerste!?

Meldt uzelf of uw dierenarts aan op huisdierkliniek.nl! Meldt u uw dierenarts succesvol aan? Dan krijgt u een cadeaubon naar keuze van € 20. Voor dierenartsen geldt: de eerste maand is gratis.

Dieren die wij behandelen

Honden

Het is goed voor te stellen dat je zelf ook eens een keer wilt meemaken hoe het nou eigenlijk zit met puppy’s. Het is natuurlijk wel belangrijk om eerst mensen te hebben die geïnteresseerd zijn om een puppy te kopen zodat ze niet in het asiel eindigen. Tijdens de zwangerschap is de dierenarts jouw beste vriend. De dierenarts kan echo’s maken en advies geven over de bevalling.

Katten

Een probleem waar mensen vaak mee te maken krijgen is dat de kat buiten de bak plast. Een kat zal dit nooit expres doen. Als je weet dat jouw kat zindelijk is dan kan er sprake zijn van stress of een blaasontsteking. Probeer een klein buisje te vullen met de urine en neem dit mee naar de dierenarts. Daar kunnen zij de urine testen voor blaasontstekingen of andere vermoedens die de dierenarts heeft.

Cavia's

Een cavia heeft een goed ingerichte ruimte nodig om in te leven. Dit betekent dat de ondergrond niet te hard of te scherp mag zijn. Is dit wel zo dan krijgt jouw cavia bobbels en/of ontstekingen aan zijn voetzolen. Je zult naar de dierenarts moeten gaan om jouw cavia te laten behandelen. Ook zul je zo snel mogelijk de ondergrond moeten veranderen zodat het geen blijvend probleem is.

Konijnen

De konijn hoort bij de diersoort waarbij de tanden altijd door blijft groeien. Normaal gesproken zullen deze vanzelf slijten tijdens het eten. Helaas is het zo dat ze niet bij elk konijn even goed slijten. Als de tanden te lang worden dan kan het konijn niet meer eten. Een dierenarts kan uitleggen hoe je dit zelf kunt bijhouden door ze handmatig te knippen. Doe dit vooral niet zonder het advies van de dierenarts.

Knaagdieren

Het is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt maar ook bij knaagdieren kun je snel in de problemen komen als het vrouwtje zwanger wordt. Vaak is dit niet gepland en komen er meer knaagdieren bij dan verwacht. Gelukkig zijn knaagdieren ook te castreren. Dit kun je gewoon bij jouw alledaagse dierenarts laten doen. Leg wel een aantal lappen op de bodem na de behandeling zodat de bodembedekking niet aan de wond blijft vastplakken.

Fretten

Net zoals een mens kan een fret ook koorts krijgen. Als eigenaar zul je dit al snel kunnen voelen wanneer je het beestje aanraakt. Toch is het slimmer om de temperatuur te meten in plaats van op een vermoeden af te gaan. De normale temperatuur is 38-39 graden voor een fret. De temperatuur wordt meestal via de anus gemeten. Als je dit eng vindt of je hebt gemeten dat jouw fret koorts heeft, neem contact op met een dierenarts.

Vogels

Net als parkieten worden papegaaien niet snel ziek, maar dit is ook niet onmogelijk. Zo is de papegaaienziekte een ziekte die bij papegaaien voorkomt maar ook naar mensen kan verspreiden. Merk je dat jouw papegaai zich anders gaat gedragen? Stap dan zo snel als mogelijk naar een dierenarts die ook met vogels werkt. Je zou toch niet willen dat jouw papegaai ernstig ziek wordt, of jij en je familie?

Schildpadden

Ook veel mensen houden tegenwoordig kleine schilpadden thuis. En hoewel dit natuurlijk enorm leuk is, kunnen ook schilpadden ziek worden. Het grootste teken dat een schildpad ziek is, is wanneer hij stopt met eten. Wanneer je dit opvalt, is het tijd om naar een dierenarts te stappen die ook gespecialiseerd is in schilpadden, en laten wij nou net zo’n dierenarts zijn. Dus kom vooral naar ons wanneer je problemen hebt met je schildpad.

Dierenartsen in Enschede

Spoed dierenarts Rotterdam