Dierenarts Helmond

Vind op huisdierkliniek.nl makkelijk een dierenarts in de buurt van Helmond. Met meer dan 49563 huisdieren, waaronder minimaal 22529 katten en meer dan 18023 honden is Helmond met recht een diervriendelijke gemeenschap. Als dierenvriend bent u altijd zoek naar de beste zorg voor uw huisdier. Bij huisdierkliniek.nl vindt u alleen de beste dierenartsen in en bent u ervan verzekerd dat uw huisdier in goede handen is. Heeft u als dierenarts Helmond gekozen als de plek waar u praktiseert? Bent u tevens op zoek naar nieuwe klanten in Helmond en wilt u dit op een doeltreffende manier aanpakken? Neem dan contact met ons op. Bekijk hieronder dierenartsen in de buurt van Helmond:

Bekijk de kaart

Puppy Max

Puppy Max

Dierenarts

Dierenkliniek

Centraal Station 1
1000 AB Rotterdam
Bekijk op kaart

Ook voor spoedgevallen

Bent u de eerste!?

Meldt uzelf of uw dierenarts aan op huisdierkliniek.nl! Meldt u uw dierenarts succesvol aan? Dan krijgt u een cadeaubon naar keuze van € 20. Voor dierenartsen geldt: de eerste maand is gratis.

Dieren die wij behandelen

Honden

Honden zijn misschien wel de populairste huisdieren van Nederland. Niet gek, want de trouwe viervoeter is een maatje voor het leven! Juist om die reden is het echter belangrijk om regelmatig voor een check langs de dierenarts te gaan. Het is immers niet vanzelfsprekend dat een hond ook op hoge leeftijd kerngezond blijft. De dierenarts kan opkomende problemen snel diagnosticeren en ervoor zorgen dat er zo snel mogelijk wordt ingegrepen.

Katten

Katten zijn misschien geen dieren die echt smeken om een uitgebreide verzorging. Het grootste deel van de tijd lopen ze je nuffig voorbij met hun neus in de lucht! Toch is het jouw verantwoordelijkheid als baasje om ervoor te zorgen dat een kat gelukkig en gezond blijft. Natuurlijk zijn inentingen daarvoor noodzakelijk. Denk er echter ook bij andere problemen, zoals kaalheid of on-verzorgdheid, meteen aan de dierenarts!

Cavia's

Cavia’s zijn geen opvallende dieren. Toch zijn het gezellige mensenvrienden wanneer je eenmaal hun vertrouwen hebt weten te winnen! Eén nadeel van cavia’s is dat ze zich vaak verstoppen wanneer er iets met ze aan de hand is. Dat is het gevolg van hun natuurlijke omgeving: in het wild zijn cavia’s immers snel prooidieren. Begint uw cavia plotseling schuw gedrag te vertonen. Ga dan voor de zekerheid toch eens langs de dierenarts.

Konijnen

De meeste problemen met konijnen komen voort uit verkeerd voedsel. Of het nu een ander soort voer is of een plant die het beestje niet weg had moeten knabbelen: de darmen van een konijn raken snel flink aangeslagen. Ook is er het risico op wormen aanwezig. Vertoont uw konijn vreemd gedrag, dan is een bezoek aan de dierenarts vaak de oplossing. Vergeet daarnaast niet om ervoor te zorgen dat uw konijnen tegen dodelijke ziektes ingeënt zijn.

Knaagdieren

De naam zegt het al: knaagdieren zijn voor een groot deel afhankelijk van hun tanden. Wanneer daar een probleem mee ontstaat, kan dat dan ook grote gevolgen hebben! Soms wordt een tandprobleem erfelijk veroorzaakt, maar soms ontstaat het ook later in het leven. In beide gevallen kan het ertoe leiden dat het knaagdier niet meer goed kan eten. Laat uw huisdier zijn voer staan of zien de tanden er slecht uit? De dierenarts weet doorgaans raad!

Fretten

Fretten zijn relatief gevoelig voor erfelijke afwijkingen. Vaak hebben fretjes met problemen ook andere zichtbare verschillen, zoals een vreemd vachtpatroon. Ook waar dat niet het geval is, kan een check van de dierenarts echter een goed idee zijn. Zo weet u zeker dat u een gezonde fret koopt. Verder is het van groot belang dat een fret jaarlijks ingeënt wordt tegen de hondenziekte. Uw dierenarts kan u hier alles over vertellen.

Vogels

Vogels zijn gezellige huisdieren, zeker de leuke gekleurde parkietjes. Veel mensen kiezen hier ook voor omdat parkieten relatief weinig zorg nodig hebben. Toch betekent dat niet dat je helemaal niet naar ze om hoeft te kijken. Ook parkieten worden ziek, en de signalen zijn daarbij vaak moeilijk te zien. Het is dus belangrijk om goed uit te kijken of er niet iets verandert in het eetpatroon; is dat wel het geval, laat de parkiet dan vooral even nakijken bij de dierenarts.

Reptielen

Reptielen worden vaak gekweekt om specifieke eigenschappen te hebben. Begrijpelijk, maar zo’n intensief fokproces brengt ook nadelen met zich mee! Deze dieren hebben bijvoorbeeld een grotere kans op allerlei genetische afwijkingen, zoals bijvoorbeeld een overgevoeligheid voor fel zonlicht. Vraag hier altijd naar als u overweegt om een reptiel als huisdier te kopen. Als u weet op welke eigenschappen het dier gefokt is, kan uw dierenarts namelijk makkelijker onderzoeken of er ook andere problemen zijn.

Dierenartsen in Helmond

Spoed dierenarts Helmond

Hebt u met spoed een dierenarts nodig in Helmond? Ook dan kunt u terecht bij Huisdierkliniek.nl. Meerdere van onze aangesloten dierenklinieken zijn bereikbaar voor spoedbehandelingen. Dus als uw kat, cavia, of slang met spoed behandeld moet worden, bekijk dan de profielen van de dierenarts en neem contact met ze op. Spoed dierenarts Helmond? – Snel geregeld! *Bekijk de voorwaarden van Huisdierkliniek.nl voor meer informatie over uw en onze verantwoordelijkheden bij spoed situaties.