Dierenarts Hoofddorp

Vind op huisdierkliniek.nl direct een dierenarts in de buurt van Hoofddorp. Met meer dan 79699 huisdieren, waaronder minimaal 36227 katten en meer dan 28981 honden is Hoofddorp met recht een diervriendelijke gemeenschap. Als baasje bent u altijd zoek naar de beste zorg voor uw huisdier. Bij huisdierkliniek.nl vindt u uitsluitend de beste dierenartsen in en bent u ervan verzekerd dat uw dier in goede handen is. Heeft u als dierenarts Hoofddorp gekozen als de locatie waar u praktiseert? Bent u tegelijkertijd op zoek naar nieuwe patiënten in Hoofddorp en wilt u dit op een adequate manier aanpakken? Neem dan contact met ons op. Bekijk hieronder dierenartsen in de buurt van Hoofddorp:

Bekijk de kaart

Puppy Max

Puppy Max

Dierenarts

Dierenkliniek

Centraal Station 1
1000 AB Rotterdam
Bekijk op kaart

Ook voor spoedgevallen

Bent u de eerste!?

Meldt uzelf of uw dierenarts aan op huisdierkliniek.nl! Meldt u uw dierenarts succesvol aan? Dan krijgt u een cadeaubon naar keuze van € 20. Voor dierenartsen geldt: de eerste maand is gratis.

Dieren die wij behandelen

Honden

Honden slijten van zichzelf hun nagels elke dag. Dit gebeurt door simpelweg te lopen. Bij sommige honden kan het zo zijn dat er een zogeheten ‘Wolfsteen’ aanwezig is. Dit is een extra teen aan de zijkant van de voet die geen functie heeft. De nagel groeit echter wel gewoon door omdat hij de grond niet aanraakt. Dit kan problemen veroorzaken. Knip deze nagel regelmatig zelf of laat een dierenarts de nagel verwijderen.

Katten

Veel katten lopen tegenwoordig meer buiten dan dat ze binnen zitten. Dit is natuurlijk een heerlijke ervaring voor de kat zelf. Helaas betekent dit wel dat de eigenaar dit weet wat de kat allemaal uitspookt. Het gebeurt wel eens dat een kat zichzelf pijn doet buiten of dat er een ongeluk gebeurt. Merk je dat jouw kat mank loopt of een wond heeft, neem hem naar de dierenarts ter controle.

Cavia's

Net zoals de mens komt oorsmeer ook voor bij cavia’s. Oorsmeer wordt in de natuur gebruikt om viezigheid uit de oren te laten maar helaas is dit de perfecte voedingsbodem voor oormijt. Mocht het zo zijn dat uw cavia veel oorsmeer heeft dan is het slim om het oor regelmatig schoon te maken. Doe dit nooit zelf met een wattenstaaf. Bel uw huisarts voor advies of zodat zij het kunnen doen.

Konijnen

De normale lichaamstemperatuur van een konijn ligt tussen de 38 en 38,5. Het is slim om de temperatuur van jouw konijn op te nemen in het begin. Op deze manier weet je wat normaal is voor jouw konijn. Mocht je vermoeden dat jouw konijn koorts heeft dan kun je opnieuw de temperatuur meten. Helaas is het wel zo dat konijnen dit niet vrijwillig toelaten. Een dierenarts kan hier goed bij helpen, meestal heeft het twee personen nodig.

Knaagdieren

Ook knaagdieren kunnen helaas last krijgen van vlooien. Het is slim om elke week even jouw knaagdier te kammen met een vlooienkam om te kijken of vlooien aanwezig zijn. Mocht het zo zijn dat je een klein, bruin of zwarte insect op de kam ziet dan heeft jouw knaagdier vlooien. Een dierenarts kan een pipetje of poeder voorschrijven wat de vlooien en de eitjes dood maakt.

Fretten

Het is niet heel gek om te bedenken dat je meerdere huisdieren wilt houden. Helaas gaat dit niet altijd goed samen met fretten. Mocht het zo zijn dat de dieren gaan vechten en er ontstaat een open wond dan is het noodzakelijk om zo snel mogelijk naar de dierenarts te gaan. Vooral bij kattenbeten kan het levensgevaarlijk zijn. Zorg dat je de wond eerst lichtjes met een gaasje of washandje dicht drukt zodat er niet te veel bloedverlies is.

Parkieten

Parkieten kunnen niet goed tegen de damp die van pannen afkomt met een antiaanbaklaag. Ook andere dingen zoals schoonmaakmiddelen, haarspray, deodorant en vlooienspray kunnen allemaal zeer schadelijk zijn voor vogels. Het is belangrijk om de vogels in een ruimte te houden waar dit allemaal niet aanwezig is. Mocht het zo zijn dat jouw parkiet hier wel van in de buurt is geweest dan is het zaak om zo snel mogelijk de dierenarts te bellen.

Slangen

Niet veel mensen houden slangen, en dat is nu net wat het ook zo speciaal maakt. Bovendien zijn slangen er in allerlei verschillende soorten, vormen en kleuren. Er valt een hoop te leren over slangen en zijn verzorging. Het is dus belangrijk dat je voldoende onderzoek doet voor je slangen in huis haalt. Je zou niet willen dat ze ziek worden.

Dierenartsen in Hoofddorp

Spoed dierenarts Hoofddorp

Hebt u met spoed een dierenarts nodig in Hoofddorp? Ook dan kunt u terecht bij Huisdierkliniek.nl. Meerdere van onze aangesloten dierenklinieken zijn bereikbaar voor spoedbehandelingen. Dus als uw hond, cavia, of leguaan met spoed behandeld moet worden, bekijk dan de profielen van de dierenarts en neem contact met ze op. Spoed dierenarts Hoofddorp? – Snel geregeld! *Bekijk de voorwaarden van Huisdierkliniek.nl voor meer informatie over uw en onze verantwoordelijkheden bij spoed situaties.