Fout. De kaart-ID (0) bestaat niet

Dierenarts Leiden

Vind op huisdierkliniek.nl makkelijk een dierenarts in de buurt van Leiden. Met meer dan 67603 huisdieren, waaronder minimaal 30728 katten en meer dan 24583 honden is Leiden met recht een diervriendelijke gemeente. Als baasje bent u altijd zoek naar de beste zorg voor uw huisdier. Bij huisdierkliniek.nl vindt u uitsluitend de beste dierenartsen in en bent u ervan verzekerd dat uw trouwe vriend in goede handen is. Heeft u als dierenarts Leiden gekozen als de locatie waar u praktiseert? Bent u tevens op zoek naar nieuwe patiënten in Leiden en wilt u dit op een effectieve manier aanpakken Neem dan contact met ons op. Bekijk hieronder dierenartsen in de buurt van Leiden:

Bekijk de kaart

Puppy Max

Puppy Max

Dierenarts

Dierenkliniek

Centraal Station 1
1000 AB Rotterdam
Bekijk op kaart

Ook voor spoedgevallen

Bent u de eerste!?

Meldt uzelf of uw dierenarts aan op huisdierkliniek.nl! Meldt u uw dierenarts succesvol aan? Dan krijgt u een cadeaubon naar keuze van € 20. Voor dierenartsen geldt: de eerste maand is gratis.

Dieren die wij behandelen

Honden

De meeste trouwe viervoeters zijn sterk en kunnen veel verdragen. Toch zijn er maar weinig honden die niet ergens last van hebben, net zoals mensen. Een veel voorkomend probleem bij honden is dat sommigen last hebben van epileptische aanvallen. Dit kan komen doordat een hond epilepsie heeft, of als gevolg van een andere aandoening. In het geval van epilepsie kan een hond goed behandeld worden met de juiste medicatie. In het geval van secundaire epilepsie is dit geneesbaar mits de primaire aandoening te verhelpen is. Een correcte diagnose is hierbij essentieel.

Katten

Eén van de meest voorkomende aandoeningen bij raskatten, is dat zij last krijgen van hun hart of longen. Symptomen hiervan zijn een slechte conditie, snel hijgen maar ook hoesten. Als directe gevolg zal een kat vermageren, dit is ook direct een goede indicator dat er iets mis is. Hier kan iets aan gedaan worden mits er op tijd wordt ingegrepen.

Cavia's

Als er iets is waar cavia’s van houden, dan is het wel knagen. Het wil dan ook nog wel eens voorkomen dat een cavia een stroomkabel doorknaagt. Dit geeft natuurlijk een grote klap op een klein lichaam. Alhoewel dit niet altijd dodelijk is, is het wel zeer gevaarlijk. Een cavia kan hier blijvende schade aan overhouden. Om zeker te zijn dat een cavia gezond verder kan leven is het slim om een dierenarts te bezoeken, vooral als de cavia raar gedrag vertoond. Let bijvoorbeeld op de manier waarop hij loopt en eet.

Konijnen

Vooral in de zomermaanden is jouw konijn erg vatbaar voor wormen en maden. Deze beestjes komen in heel veel verschillende vormen. Alhoewel dit niet dodelijk is, heeft een konijn hier wel heel veel last van. Je kan controleren of jouw konijn last heeft van wormen door keutels te inspecteren. Zie je in de keutels witte streepjes zitten, dan zijn dit waarschijnlijk wormen of maden. Met een speciale konijnen ontwormingskuur kan jouw konijn weer helemaal wormvrij worden.

Knaagdieren

Universeel voor knaagdieren kan het voorkomen dat ze geboren worden met een afwijking aan het evenwichtsorgaan. Dit is een erfelijke aandoening die in de stamboom voorkomt. Door deze afwijking zullen ze niet recht kunnen lopen. Alhoewel dit zeer vervelend is voor het knaagdier kunnen ze hier wel mee leven. Je moet echter wel rekening houden hiermee, en oppassen dat ze niet van bijvoorbeeld de tafel afvallen. Als je denkt dat jouw knaagdier hier last van heeft kan je het beste naar de dierenarts toegaan om dit zeker te weten. Het kan ook zo zijn dat dit een andere oorzaak heeft zoals een ziekte of infectie.

Ratten

Ratten die u als huisdier houdt zijn snelle doch tamme beestjes. Het is dan ook buiten karakter voor ratten om langzaam te lopen. Mocht uw rat tijdens de actieve uren van de dag minder of langzamer lopen dan normaal, dan is het slim om een dierenarts te raadplegen. Het kan namelijk een teken zijn van zwakte en ziekte, en uw rat kan een stuk slechter te pas zijn dan in eerste instantie lijkt.

Vogels

Het kan lastig zijn om door te hebben of je parkiet ziek is. Het zijn immers schichtige beesten die niet snel zwakte laten zien. Eén van de indicatoren dat je parkiet niet goed te pas is, is een afwijking aan de veren. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je parkiet meer veren dan normaal verliest, of de verenbos is erg dof van kleur. Mocht jouw parkiet hier last van hebben, dan is er een zeer grote kans dat er iets ernstigs mis is. In dit soort gevallen moet je snel een dierenarts inschakelen.

Papegaai

Een papegaai eet bijna alles, niet alleen zaadjes en groenten zoals andere vogels dat doen. Zo eten ze ook bijvoorbeeld vlees en zijn ze gek op fruit. Toch zijn er een aantal etenswaren die uit den boze zijn voor papegaaien. Voer ze nooit rauw vlees of avocado, dit is namelijk erg slecht voor ze. Af en toe een stukje brood is prima maar geef bijvoorbeeld liever geen biscuits. Als je niet zeker bent of je de juiste dingen geeft aan jouw papegaai, dan kan je een dierenarts om advies vragen.

Dierenartsen in Leiden

<a name="kaart"></a><!-- [et_pb_line_break_holder] -->

Spoed dierenarts Leiden

Hebt u met spoed een dierenarts nodig in Leiden? Ook dan kunt u terecht bij Huisdierkliniek.nl. Enkele van onze aangesloten dierenartsen zijn bereikbaar voor crisis. Dus als uw kat, konijn, of fret met spoed behandeld moet worden, bekijk dan de profielen van de dierenarts en neem contact met ze op. Spoed dierenarts Leiden? – Snel geregeld! *Bekijk de voorwaarden van Huisdierkliniek.nl voor meer informatie over uw en onze verantwoordelijkheden bij spoed situaties.