Fout. De kaart-ID (0) bestaat niet

Dierenarts Maastricht

Vind op huisdierkliniek.nl moeiteloos een dierenarts in de buurt van Maastricht. Met meer dan 67329 huisdieren, waaronder minimaal 30604 katten en meer dan 24483 honden is Maastricht met recht een diervriendelijke gemeenschap. Als baasje bent u altijd zoek naar de beste zorg voor uw huisdier. Bij huisdierkliniek.nl vindt u uitsluitend de beste dierenartsen in en bent u ervan verzekerd dat uw viervoeter in goede handen is. Heeft u als dierenarts Maastricht gekozen als de plek waar u praktiseert? Bent u tegelijkertijd op zoek naar nieuwe patiënten in Maastricht en wilt u dit op een adequate wijze aanpakken? Bekijk hieronder dierenartsen in de buurt van Maastricht:

Bekijk de kaart

Puppy Max

Puppy Max

Dierenarts

Dierenkliniek

Centraal Station 1
1000 AB Rotterdam
Bekijk op kaart

Ook voor spoedgevallen

Bent u de eerste!?

Meldt uzelf of uw dierenarts aan op huisdierkliniek.nl! Meldt u uw dierenarts succesvol aan? Dan krijgt u een cadeaubon naar keuze van € 20. Voor dierenartsen geldt: de eerste maand is gratis.

Dieren die wij behandelen

Honden

Sommige mensen vinden het fijn om zelf het dieet van hun hond samen te stellen. Toch blijft dit moeilijk om te doen omdat er rekening gehouden moet worden met de hoeveelheid vitamine en mineralen. Zorg ervoor dat u contact op neemt met een dierenarts die u hierover kan adviseren voordat u uw hond laat overstappen op het samengesteld dieet. Een second opinion kan een goede optie zijn bij dit onderwerp.

Katten

Het is belangrijk om uw kat jaarlijks te laten vaccineren. Katten zijn een van de diersoorten die zoönosen (van dier op mens overdraagbare ziektes) kunnen overbrengen. Een zoönose komt niet vaak voor maar u zou maar net de ongelukkige zijn. Voor zwangere vrouwen is het verstandig om iemand anders de kattenbak te laten verschonen. Als u rauw vlees aan uw kat geeft dan moet u hier ook mee uitkijken.

Cavia's

Een cavia heeft extra vitamine C nodig in het voer. Een cavia kan dit niet aanmaken of opslaan. Het is dus ook niet slim om een cavia voedsel te geven van een ander knaagdier omdat hier de vitamine C niet in zit. Te weinig vitamine C kan voor allerlei gezondheidsklachten zorgen net zoals bij de mens. Vraag uw dierenarts voor advies als u een dieetplan opgesteld wilt hebben.

Konijnen

Bij konijnen bestaan er twee dodelijke ziekten genaamd Myxomatose en VHD. Wanneer uw konijn een van deze ziekten heeft is de kans groot dat uw konijn het niet meer overleeft. Gelukkig kunt u naar de dierenarts voor een jaarlijkse inenting. Deze inentingen zijn noodzakelijk aangezien de ziekten besmettelijk zijn voor andere konijnen op verschillende manieren. Besmettingskans is in het voorjaar en de zomer het grootst, het voorjaar is dus de beste tijd voor de inenting.

Knaagdieren

Een knaagdier kan er heel schattig en leuk uitzien. De urinegeur die sommige knaagdieren echter verspreiden is minder schattig. Sterker nog, de urinedamp kan voor irritatie van de luchtwegen van het knaagdier zorgen, het hok moet dus regelmatig en grondig schoon gemaakt worden zodat uw knaagdier hier geen last van heeft. Mocht het toch zo zijn dat u merkt dat uw knaagdier last heeft, neem contact op met een dierenarts voor advies.

Fretten

Fretten zijn geweldige dieren en het is natuurlijk leuk om er een te hebben die er mooi uit ziet. Toch moet u uitkijken bij fretten met een afwijkende aftekening of haarstructuur. Het komt vaak voor dat fretten met deze kenmerken ook andere afwijkingen met zich meebrengen zoals doofheid en onvoldoende melk kunnen geven aan hun jongen. Neem contact op met een dierenarts als uw fret een afwijkend uiterlijk heeft.

Vogels

Er zijn honderden soorten vogels die ieder een ander soort voedsel eten. Het is goed voor te stellen dat het verwarrend en ingewikkeld is om te weten wat nu de beste voeding zou zijn voor uw vogel. Een dierenarts kan hier heel goed bij helpen en zal ook kijken of er eventueel aanvullend voedsel gebruikt moet worden voor de opname van mineralen en de neutralisatie van gifstoffen.

Reptielen

Reptielen hebben een ander soort zorg nodig dan de gewoonlijke huisdieren. Er zijn veel dingen om op te letten en die zijn niet altijd even duidelijk. Een dierenarts kan u helpen door advies te geven op allerlei gebieden. Reptielen hebben vaak te maken met een vitamine tekort, raadpleeg dan ook altijd uw huisarts als u niet zeker weet of dit bij u het geval is zodat uw reptiel het beste dieet voorgeschreven krijgt.

Dierenartsen in Maastricht

<a name="kaart"></a><!-- [et_pb_line_break_holder] -->

Spoed dierenarts Maastricht

Hebt u met spoed een dierenarts nodig in Maastricht? Ook dan kunt u terecht bij Huisdierkliniek.nl. Enkele van onze aangesloten dierenartsen zijn bereikbaar voor noodsituaties. Dus als uw hond, cavia, of fret met spoed behandeld moet worden, bekijk dan de profielen van de dierenarts en neem contact met ze op. Spoed dierenarts Maastricht? – Snel geregeld! *Bekijk de voorwaarden van Huisdierkliniek.nl voor meer informatie over uw en onze verantwoordelijkheden bij spoed situaties.