Dierenarts Sittard

Vind op huisdierkliniek.nl makkelijk een dierenarts in de buurt van Sittard. Met meer dan 51377 huisdieren, waaronder minimaal 23353 katten en meer dan 18682 honden is Sittard met recht een diervriendelijke stad. Als dierenvriend bent u altijd zoek naar de beste zorg voor uw huisdier. Bij huisdierkliniek.nl vindt u alleen de beste dierenartsen in en bent u ervan verzekerd dat uw viervoeter in goede handen is. Heeft u als dierenarts Sittard gekozen als de locatie waar u praktiseert? Bent u tevens op zoek naar nieuwe klanten in Sittard en wilt u dit op een adequate manier aanpakken? Neem dan contact met ons op. Bekijk hieronder dierenartsen in de buurt van Sittard:

Bekijk de kaart

Puppy Max

Puppy Max

Dierenarts

Dierenkliniek

Centraal Station 1
1000 AB Rotterdam
Bekijk op kaart

Ook voor spoedgevallen

Bent u de eerste!?

Meldt uzelf of uw dierenarts aan op huisdierkliniek.nl! Meldt u uw dierenarts succesvol aan? Dan krijgt u een cadeaubon naar keuze van € 20. Voor dierenartsen geldt: de eerste maand is gratis.

Dieren die wij behandelen

Honden

Honden zijn sterke dieren met een enorm uithoudingsvermogen. Ze kunnen dan ook hoge leeftijden bereiken als er goed voor ze gezorgd wordt. Bij de optimale verzorging van een hond horen ook bijvoorbeeld inentingen, een zorgvuldig samengesteld dieet en regelmatige bezoekjes aan de dierenarts om eventuele problemen vroeg op te sporen. Dat klinkt alsof het een hoop moeite kost, maar iedere hondenbezitter weet dat je er ook ontzettend veel liefde en vriendschap voor terugkrijgt!

Katten

Katten zijn erg zelfredzame dieren. Het is daarom niet altijd makkelijk te zien als er iets met ze aan de hand is! Toch zijn er wel een aantal signalen die op problemen wijzen. Sterke vermagering is één reden om snel eens langs de dierenarts te gaan. Ook een hoorbare ademhaling is problematisch: dat wijst bijvoorbeeld op longproblemen. Ten slotte is het natuurlijk belangrijk dat uw kat al op jonge leeftijd ingeënt wordt, om latere ziektes te voorkomen!

Cavia's

Het is aan een zieke cavia niet altijd makkelijk te zien dat er iets aan de hand is. Niet zo vreemd, want cavia’s zijn geen opvallende beesten die echt de aandacht opzoeken, zoals honden en katten. Let er daarom goed op als het diertje plotseling ander gedrag gaat vertonen. Verstopt uw cavia zich opeens in zijn hok? Begint hij kaal te worden, of eet hij minder? Dat zijn allemaal redenen om langs de dierenarts te gaan!

Konijnen

Inentingen zijn voor konijnen noodzakelijk. Vooral de ziektes VHD en myxomatose willen nog wel een dodelijke slachtoffers maken onder deze gezellige langoren! Voorkomen is hier zeker beter dan genezen, want eenmaal besmet is een konijn vaak niet meer te redden. Zorg er daarom voor dat uw konijn op jonge leeftijd al wordt ingeënt. Dat voorkomt ook dat het andere dieren besmet waarmee het in aanraking komt, zeker in het voorjaar en de zomer.

Knaagdieren

Knaagdieren horen zichzelf goed schoon te houden. Doen ze dat niet, dan is dat vaak een teken dat er iets aan de hand is! Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer ze een heel sterke urinegeur verspreiden. En is dit het geval, dan kunnen er ook nieuwe gezondheidsproblemen door ontstaan. Die stank slaat namelijk snel op de luchtwegen en zorgt daar voor irritatie en ontstekingen. Breng bij verminderde hygiëne dus een bezoekje aan de dierenarts.

Fretten

Fretten zijn ontzettend leuke dieren, en het is niet gek dat steeds meer mensen ze daarom ook als huisdier houden! Overweegt u om een fret te kopen? Let er dan op dat u geen fret met een heel afwijkend patroon kiest. Het mag er dan mooi uitzien, maar vaak hebben deze diertjes ook last van andere afwijkingen, zoals bijvoorbeeld doofheid. Wilt u echt zeker een gezond dier kiezen? Vraag dan de dierenarts om raad!

Vogels

Vogels die ziek zijn, vertonen daar niet altijd duidelijke symptomen van. Voor baasjes kan dat verwarrend zijn: moet er nu wel of niet gecontroleerd worden bij kleine veranderingen in het gedrag? Eén symptoom is in ieder geval heel duidelijk: wanneer de vogel niet meer eet. Zeker de kleinere soorten zoals parkieten kunnen maximaal een etmaal zonder eten. Zorg dus dat uw vogel snel naar de dierenarts gebracht wordt als hij niets meer binnen krijgt!

Reptielen & slangen

Slangen eten zeker niet alles, in tegenstelling tot wat nog wel eens gedacht wordt. Sterker nog, ze krijgen relatief snel last van hun maag wanneer ze de verkeerde voeding voorgeschoteld krijgen! Zo zijn sommige rauwe vissoorten bijvoorbeeld uit den boze, ook bij slangen die wel degelijk vis kunnen eten. Controleer dit van tevoren nauwkeurig om maag- en darmproblemen te voorkomen. Uw dierenarts heeft hier doorgaans betrouwbare informatie over.

Dierenartsen in Sittard

Spoed dierenarts Sittard

Hebt u met spoed een dierenarts nodig in Sittard? Ook dan kunt u terecht bij Huisdierkliniek.nl. Enkele van onze aangesloten dierenklinieken zijn bereikbaar voor noodgevallen. Dus als uw kat, cavia, of vogel met spoed behandeld moet worden, bekijk dan de profielen van de dierenarts en neem contact met ze op. Spoed dierenarts Sittard? – Snel geregeld! *Bekijk de voorwaarden van Huisdierkliniek.nl voor meer informatie over uw en onze verantwoordelijkheden bij spoed situaties.