Dierenarts Venlo

Vind op huisdierkliniek.nl direct een dierenarts in de buurt van Venlo. Met meer dan 55346 huisdieren, waaronder minimaal 25157 katten en meer dan 20126 honden is Venlo met recht een diervriendelijke stad. Als dierenliefhebber bent u altijd zoek naar de beste zorg voor uw huisdier. Bij huisdierkliniek.nl vindt u uitsluitend de beste dierenartsen in en bent u ervan verzekerd dat uw trouwe vriend in goede handen is. Heeft u als dierenarts Venlo gekozen als de plaats waar u praktiseert? Bent u ook op zoek naar nieuwe cliënten in Venlo en wilt u dit op een professionele manier aanpakken? Neem dan contact met ons op. Bekijk hieronder dierenartsen in de buurt van Venlo:

Bekijk de kaart

Puppy Max

Puppy Max

Dierenarts

Dierenkliniek

Centraal Station 1
1000 AB Rotterdam
Bekijk op kaart

Ook voor spoedgevallen

Bent u de eerste!?

Meldt uzelf of uw dierenarts aan op huisdierkliniek.nl! Meldt u uw dierenarts succesvol aan? Dan krijgt u een cadeaubon naar keuze van € 20. Voor dierenartsen geldt: de eerste maand is gratis.

Dieren die wij behandelen

Honden

Het grote merendeel van honden houdt van zwemmen. Dit kan echter leiden tot nare ziektes. Door te zwemmen in stil water kan jouw hond de ziekte van Weil oplopen. Deze bacteriële infectie zorgt ervoor dat de organen van de hond slechter werken. Je kan dit herkennen aan koorts, diarree en bloed in het braken of de ontlasting. Omdat het gaat om een bacteriële infectie kan dit genezen worden met een antibiotica kuur. Uw hond wordt jaarlijks ingeënt tegen deze ziekte, vergeet dus niet om deze spuitjes te laten doen.

Katten

Ziet jouw kat de laatste tijd dingen over het hoofd? Sommige katten kunnen last krijgen van staar. Dit komt vooral voor op hogere leeftijd. Staar is een nare aandoening waar zowel mens als dier last van kan krijgen. Bij katten is dit nog eens extra vervelend omdat zij hierdoor slechter in het donker kunnen zien, iets waar ze veel waarde aan hechten. Mocht jouw kat vaak tegen dingen tegen dingen aanstoten dan kan je hem laten onderzoeken naar staar.

Cavia's

Cavia’s zijn van zichzelf niet de sterkste beesten, gelukkig kan er met wat ondersteuning veel verschil worden gemaakt. Zo maken cavia’s van zichzelf geen vitamine C aan, iets wat konijnen bijvoorbeeld wel doen. Daarom is het belangrijk dat cavia’s speciaal eigen voer krijgen en bijvoorbeeld een paar stukjes appel per dag. Als je niet zeker weet of jouw cavia de belangrijke bouwstoffen binnen krijgt kan je het beste om advies vragen.

Konijnen

Knaagdieren

Beweging is voor een hamster essentieel. Niet alleen rondrennen in een rad maar ook vrij kunnen bewegen in een hokje. Veel hamsters hebben hier echter moeite mee, dit komt omdat ze te dik zijn. Omdat een hamster klein is, heeft het ook niet heel veel eten nodig. Trakteer hem daarom niet te vaak op snoepjes. Een dikke hamster zal sneller ziektes oplopen en niet zo oud worden. Als je niet zeker weet hoeveel en welke voeding jouw hamster nodig heeft, dan kan je dit aan een specialist vragen.

Ratten

Huisdier ratten zijn erg sociale beesten die ook nog eens heel slim zijn. Toch blijven het voor het grootste deel prooidieren. Hierdoor is het gedrag fundamenteel anders dan dat van bijvoorbeeld een kat of hond. Een rat zal veel minder snel laten zien dat er iets mis is, en dit is meestal pas merkbaar als ze al erg ziek zijn. Daarom is het belangrijk om het gedrag van je rat goed in de gaten te houden, het kleinste teken kan al een indicatie zijn van een ernstige ziekte. Als je vragen of zorgen hebt wees dan niet bang een dierenarts in te schakelen, dit is bijna altijd de juiste keuze.

Vogels

De parkiet is een erg actieve en oplettende vogel. Het is dan ook gek voor een parkiet om zijn omgeving niet door te hebben. Het kan voorkomen dat uw parkiet minder aandacht besteedt aan wat er binnen en buiten zijn hok gebeurd, ook kan het zo zijn dat hij dit simpelweg niet door heeft. In beide gevallen zijn dit duidelijke tekenen dat de parkiet ziek is. Een dierenarts kan uw parkiet onderzoeken naar de gebreken en mankementen.

Papegaai

Papegaaien zijn hele sterke beesten, het is dan ook niet gek dat ze soms wel 80 jaar worden. Toch zijn ze net als andere dieren gevoelig voor ziektes en aandoeningen. Eén van de ziektes die de afgelopen jaren steeds vaker voor komt is veren- en bekrot. Deze nare en pijnlijke aandoening vreet langzaam aan de papegaai tot ze niet sterk genoeg meer zijn. De oorzaak hiervan is een virus en is te herkennen aan gestold bloed op uitgevallen veren. Het is dan ook zeer belangrijk dat u in zo’n geval een dierenarts inschakelt.

Dierenartsen in Venlo

Spoed dierenarts Venlo

Hebt u met spoed een dierenarts nodig in Venlo? Ook dan kunt u terecht bij Huisdierkliniek.nl. Meerdere van onze aangesloten dierenklinieken zijn bereikbaar voor crisis. Dus als uw hond, hamster, of leguaan met spoed behandeld moet worden, bekijk dan de profielen van de dierenarts en neem contact met ze op. Spoed dierenarts Venlo? – Snel geregeld! *Bekijk de voorwaarden van Huisdierkliniek.nl voor meer informatie over uw en onze verantwoordelijkheden bij spoed situaties.