Fout. De kaart-ID (0) bestaat niet

Dierenarts Zaandam

Vind op huisdierkliniek.nl moeiteloos een dierenarts in de buurt van Zaandam. Met meer dan 83972 huisdieren, waaronder minimaal 38169 katten en meer dan 30535 honden is Zaandam met recht een diervriendelijke plaats. Als dierenliefhebber bent u altijd zoek naar de beste zorg voor uw huisdier. Bij huisdierkliniek.nl vindt u uitsluitend de beste dierenartsen in en bent u ervan verzekerd dat uw huisdier in goede handen is. Heeft u als dierenarts Zaandam gekozen als de locatie waar u praktiseert? Bent u ook op zoek naar nieuwe klanten in Zaandam en wilt u dit op een adequate wijze aanpakken? Neem dan contact met ons op. Bekijk hieronder dierenartsen in de buurt van Zaandam:

Bekijk de kaart

Puppy Max

Puppy Max

Dierenarts

Dierenkliniek

Centraal Station 1
1000 AB Rotterdam
Bekijk op kaart

Ook voor spoedgevallen

Bent u de eerste!?

Meldt uzelf of uw dierenarts aan op huisdierkliniek.nl! Meldt u uw dierenarts succesvol aan? Dan krijgt u een cadeaubon naar keuze van € 20. Voor dierenartsen geldt: de eerste maand is gratis.

Dieren die wij behandelen

Honden

Het is heerlijk om met jouw hond buiten te lopen, vooral als het lekker weer is. Honden kunnen niet zo goed tegen warm weer als mensen. Voel altijd eerst aan de vloer waar je jouw hond op gaat laten lopen met de achterkant van jouw hand. Als je jouw hand niet langer dan 5 seconden op de vloer kan houden is het te warm voor jouw hond. De zolen van de hond zijn voeten kunnen verbranden en veel pijn veroorzaken.

Katten

Over het algemeen laten katten niet gauw merken dat er iets mis is. Wel hebben katten een speciale manier waarop katten met mensen communiceren. Een kat miauwt alleen tegen kittens en tegen mensen. Als je merkt dat jouw kat vaak miauwt dan kan er iets mis zijn. Helaas kan het ook gewoon een roep voor aandacht zijn. Toch is het slim om naar de dierenarts te gaan om te kijken of jouw kat geen pijn heeft.

Cavia's

Het klinkt misschien heel raar maar het is slim om regelmatig de ontlasting van jouw cavia te checken. Zo kun je er snel achter komen als jouw cavia diarree heeft. Ook kun je dan zien of jouw cavia überhaupt wel zijn behoeftes doet. Als dit niet zo is dan is er kans dat er gasvorming in het maag-darmkanaal is. Bel zo snel mogelijk de dierenarts als je merkt dat jouw cavia niet ontlast, dit is levensbedreigend.

Konijnen

Het is natuurlijk geweldig om een lief, klein konijntje rond te zien springen. Dit is een van de redenen dat mensen konijnen houden. Het is wel de bedoeling dat het konijn soepel in zijn bewegingen is. Oudere konijnen kunnen wat stijver overkomen maar ze ervaren er meestal geen pijn van. Toch is het slim om dit te laten nakijken ongeacht de leeftijd. Wellicht kan er iets gedaan worden om de pijn te verzachten.

Knaagdieren

Het lijkt misschien heel onschuldig als knaagdieren aan hun oren krabben maar dit kan op meer duiden. Als er sprake is van overmatig krabben aan de oren dan kan het zijn dat jouw knaagdier een oorontsteking heeft. Ook zal het knaagdier vaak met zijn hoofd schudden. Er is vaak een vieze geur aanwezig in het gebied rondom het oor . Neem contact op met een dierenarts zodat dit behandeld kan worden.

Fretten

Net zoals katten kunnen fretten ook last krijgen van ringworm. Deze schimmelinfectie is zeer besmettelijk, ook voor mensen. Vaak kun je vermoeden dat jouw fret ringworm heeft door kleine, kale of schilferige plekjes op het hele lichaam. Ga altijd naar de dierenarts als jouw fret kale of schilferige plekjes heeft. Mocht het ringworm zijn dan krijg je de juiste behandeling mee voor jouw fret maar ook voor andere aanwezige huisdieren.

Parkieten

Een parkiet kan net zoals een mens overgeven als er iets mis is. Bij een parkiet kun je dit vaak merken door naar de vleugels om de snavel te kijken. Als deze veren nat en/of vies zijn dan is er een grote kans dat dit door overgeefsel komt. Neem de parkiet mee naar de dierenarts zodat je samen met de dierenarts kan kijken wat het probleem veroorzaakt.

Schildpadden

Ook binnen de schildpadden zijn er veel verschillende soorten met elk hun aparte set regels voor de verzorging. Schildpadden kunnen van de kleinste foutjes al ziek worden. Zo kan een tekort aan vitamine A in de voeding al tot oogontstekingen leiden, en dat moet je wel meteen naar de dierenarts stappen. Bij ons worden schildpadden ook gewoon behandeld.

Dierenartsen in Zaandam

<a name="kaart"></a><!-- [et_pb_line_break_holder] -->

Spoed dierenarts Zaandam

Hebt u met spoed een dierenarts nodig in Zaandam? Ook dan kunt u terecht bij Huisdierkliniek.nl. Enkele van onze aangesloten dierenartsen zijn bereikbaar voor noodsituaties. Dus als uw hond, duif, of leguaan met spoed behandeld moet worden, bekijk dan de profielen van de dierenarts en neem contact met ze op. Spoed dierenarts Zaandam? – Snel geregeld! *Bekijk de voorwaarden van Huisdierkliniek.nl voor meer informatie over uw en onze verantwoordelijkheden bij spoed situaties.