Fout. De kaart-ID (0) bestaat niet

Dierenarts Zoetermeer

Vind op huisdierkliniek.nl snel een dierenarts in de buurt van Zoetermeer. Met meer dan 68419 huisdieren, waaronder minimaal 31099 katten en meer dan 24879 honden is Zoetermeer met recht een diervriendelijke gemeenschap. Als baasje bent u altijd zoek naar de beste zorg voor uw huisdier. Bij huisdierkliniek.nl vindt u uitsluitend de beste dierenartsen in en bent u ervan verzekerd dat uw dier in goede handen is. Heeft u als dierenarts Zoetermeer gekozen als de plek waar u praktiseert? Bent u ook op zoek naar nieuwe patiënten in Zoetermeer en wilt u dit op een professionele manier aanpakken? Neem dan contact met ons op. Bekijk hieronder dierenartsen in de buurt van Zoetermeer:

Bekijk de kaart

Puppy Max

Puppy Max

Dierenarts

Dierenkliniek

Centraal Station 1
1000 AB Rotterdam
Bekijk op kaart

Ook voor spoedgevallen

Bent u de eerste!?

Meldt uzelf of uw dierenarts aan op huisdierkliniek.nl! Meldt u uw dierenarts succesvol aan? Dan krijgt u een cadeaubon naar keuze van € 20. Voor dierenartsen geldt: de eerste maand is gratis.

Dieren die wij behandelen

Honden

Het grote merendeel van honden houdt van zwemmen. Dit kan echter leiden tot nare ziektes. Door te zwemmen in stil water kan jouw hond de ziekte van Weil oplopen. Deze bacteriële infectie zorgt ervoor dat de organen van de hond slechter werken. Je kan dit herkennen aan koorts, diarree en bloed in het braken of de ontlasting. Omdat het gaat om een bacteriële infectie kan dit genezen worden met een antibiotica kuur. Uw hond wordt jaarlijks ingeënt tegen deze ziekte, vergeet dus niet om deze spuitjes te laten doen.

Katten

Ziet jouw kat de laatste tijd dingen over het hoofd? Sommige katten kunnen last krijgen van staar. Dit komt vooral voor op hogere leeftijd. Staar is een nare aandoening waar zowel mens als dier last van kan krijgen. Bij katten is dit nog eens extra vervelend omdat zij hierdoor slechter in het donker kunnen zien, iets waar ze veel waarde aan hechten. Mocht jouw kat vaak tegen dingen tegen dingen aanstoten dan kan je hem laten onderzoeken naar staar.

Cavia's

Cavia’s hebben gevoelige ogen, het is dan ook niet gek dat deze wel eens ontstoken kunnen raken. In dit soort gevallen moet het oog niet alleen schoongemaakt worden, het gaat vaak ook om een bacteriële infectie. Om dit te verhelpen heb je speciale cavia antibiotica nodig. Een dierenarts kan een correcte diagnose stellen en de juiste hoeveelheid antibiotica voor jouw cavia voorschrijven. Na een korte behandeling zal jouw cavia weer helemaal gezond zijn.

Konijnen

Net als andere dieren (en mensen) kan een konijn last krijgen van mijt. Dit is een zeer besmettelijke ziekte die overdraagbaar is aan zowel andere dieren als mensen. Het is daarom ook erg belangrijk dat je jouw konijn goed in de gaten houdt en controleert op mijt. Symptomen van mijt zijn: jeuk, kale plekken en korstjes. Gelukkig is mijt gemakkelijk te genezen met speciale anti-mijt konijnen shampoo.

Knaagdieren

Beweging is voor een hamster essentieel. Niet alleen rondrennen in een rad maar ook vrij kunnen bewegen in een hokje. Veel hamsters hebben hier echter moeite mee, dit komt omdat ze te dik zijn. Omdat een hamster klein is, heeft het ook niet heel veel eten nodig. Trakteer hem daarom niet te vaak op snoepjes. Een dikke hamster zal sneller ziektes oplopen en niet zo oud worden. Als je niet zeker weet hoeveel en welke voeding jouw hamster nodig heeft, dan kan je dit aan een specialist vragen.

Ratten

De tanden van uw rat groeien, net zoals bij andere knaagdieren, constant door. Om ze scherp en op de juiste lengte te houden werkt een rat dan ook vaak zijn tanden bij. Het kan echter soms gebeuren dat deze tanden niet helemaal recht groeien. In dit soort gevallen spreek je van olifantstanden. Een dierenarts kan deze tanden bijwerken tot de juiste lengte om pijn te voorkomen.

Vogels

Parkieten zijn zoals de meeste kleine vogels prooidieren. Dit betekent dat het gedrag van deze vogels ook anders is dan die van roofvogels. Zo laat een parkiet niet snel zien dat hij ziek is. Dit is namelijk een teken van zwakte en dat maakt ze kwetsbaar in de natuur. Het is daarom belangrijk dat u uw parkiet goed in de gaten houdt op afwijkingen, ongeacht hoe klein deze zijn. Een kleine afwijking kan namelijk duiden op een grote aandoening.

Papegaai

Uw papegaai heeft een lang leven voor de boeg, het zou daarom fijn zijn als hij gezond de jaren door komt. Vogels laten van zichzelf niet snel zwakte zien, daarom moet je erg goed opletten of hij iets heeft. Dingen waar je op kan letten zijn: het eetpatroon, de ontlasting, het speelgedrag en de veren. Mocht je iets opvallen, dan is er een hele grote kans dat er ook echt iets mis is.

Dierenartsen in Zoetermeer

<a name="kaart"></a><!-- [et_pb_line_break_holder] -->

Spoed dierenarts Zoetermeer

Hebt u met spoed een dierenarts nodig in Zoetermeer? Ook dan kunt u terecht bij Huisdierkliniek.nl. Enkele van onze aangesloten dierenklinieken zijn bereikbaar voor noodsituaties. Dus als uw kat, konijn, of slang met spoed behandeld moet worden, bekijk dan de profielen van de dierenarts en neem contact met ze op. Spoed dierenarts Zoetermeer? – Snel geregeld! *Bekijk de voorwaarden van Huisdierkliniek.nl voor meer informatie over uw en onze verantwoordelijkheden bij spoed situaties.