Dierenarts Zwolle

Vind op huisdierkliniek.nl direct een dierenarts in de buurt van Zwolle. Met meer dan 68803 huisdieren, waaronder minimaal 31274 katten en meer dan 25019 honden is Zwolle met recht een diervriendelijke stad. Als dierenliefhebber bent u altijd zoek naar de beste zorg voor uw huisdier. Bij huisdierkliniek.nl vindt u alleen de beste dierenartsen in en bent u ervan verzekerd dat uw viervoeter in goede handen is. Heeft u als dierenarts Zwolle gekozen als de plaats waar u praktiseert? Bent u evengoed op zoek naar nieuwe patiënten in Zwolle en wilt u dit op een doeltreffende wijze aanpakken? Neem dan contact met ons op. Bekijk hieronder dierenartsen in de buurt van Zwolle:

Bekijk de kaart

Puppy Max

Puppy Max

Dierenarts

Dierenkliniek

Centraal Station 1
1000 AB Rotterdam
Bekijk op kaart

Ook voor spoedgevallen

Bent u de eerste!?

Meldt uzelf of uw dierenarts aan op huisdierkliniek.nl! Meldt u uw dierenarts succesvol aan? Dan krijgt u een cadeaubon naar keuze van € 20. Voor dierenartsen geldt: de eerste maand is gratis.

Dieren die wij behandelen

Honden

Honden kunnen heel wild spelen. Soms spelen zij zo wild dat zij zichzelf pijn doen of verwonden. Helaas laten honden niet altijd gauw zien dat zij zichzelf verwond hebben en zullen wij hier zelf achter moeten komen. Bekijk uw hond goed nadat zij gespeeld hebben of er bijvoorbeeld niet een nagel omgedraaid is, een open wond aanwezig is of andere kleine afwijkingen die kunnen ontstaan.

Katten

Ook katten kunnen een allergische reactie krijgen. Dit kan zijn op voedsel, het bed maar ook op de voerbak. Heeft u iets nieuws geïntroduceerd aan uw kat en begint hij kale plekken, wondjes of andere afwijkingen te krijgen verwijder dan het nieuwe object. Voor het beestje is het fijn om hierna naar de dierenarts te gaan voor een spuitje of tabletten tegen de jeuk. Soms kan er ook een hormoon afwijking uit de diagnose komen.

Cavia's

Vaak zijn mensen geneigd om het even af te wachten als hun dier niet wilt eten. Dit moet u vooral niet doen bij een cavia. De darmen van uw cavia werken in dit geval waarschijnlijk minder goed of liggen helemaal stil wat levensgevaarlijk kan zijn. Neem gelijk contact op met uw dierenarts. Dit kan allerlei soorten oorzaken hebben van stress tot gebitsproblemen. Dwangvoer is in dit geval vaak nodig.

Konijnen

De keutels van een konijn horen droog en vezelig te zijn. Het is van belang dat u hierop let omdat afwijkende ontlasting kan wijzen op een ziekte. De ontlasting moet niet klein en hard zijn maar ook niet zacht en plakkerig. Zorg dus dat u hier regelmatig op let. Het klinkt vies maar het kan uw konijn veel gezondheidsklachten schelen als u er vroeg bij bent. Neem contact op met de dierenarts als de ontlasting inderdaad afwijkend is.

Knaagdieren

Tegenwoordig zien we steeds meer naakte varianten van allerlei soorten beesten op de markt. Ook bij de knaagdieren is dit het geval. Als u een naakte variant van een knaagdier heeft dan moet u er rekening mee houden dat deze sneller last hebben van kou en dat de huid sneller beschadigd. Mocht u vermoeden dat uw knaagdier een beschadigde huid heeft ga dan langs bij een dierenarts.

Fretten

Fretten kunnen heel gevoelig zijn voor verschillende soorten ziektes. Kaalheid, braken, gespannen buik, hoesten, omvallen, verminderde activiteit, gewichtsverlies, diarree, slechte eetlust, jeuk en achterhandszwakte zijn allemaal signalen die kunnen duiden op een ziekte. Een jaarlijkse gezondheidscontrole bij de dierenarts kan een ziekte op tijd ontdekken en aanpakken. Een aantal van de ziektes zijn dodelijk, wees hier dus niet laks mee.

Vogels

Het is goed voor te stellen dat u een nieuwe vogel wilt toevoegen aan uw huishouden. Als u al een dier in huis heeft dan is het geen gek idee om uw vogel apart te houden van de rest van de dieren, ook andere vogels. Laat de vogel eerst testen op besmettelijke ziekten bij een dierenarts. Zorg ook dat u hygiënisch te werk gaat door uw handen altijd te wassen en aparte voer- en drink bakken te gebruiken zodat u geen ziekten overbrengt op de andere dieren.

Slangen

Wat helemaal bijzondere huisdieren zijn, en wat sommige mensen zelfs erg eng vinden zijn slangen. Het houden van slangen is een tijdrovende klus, aangezien het niet de makkelijkste dieren om te verzorgen zijn. Wat je wel moet kennen is een dierenarts in de buurt die oom slangen behandelt, want niet elke dierenarts doet dit. En je wilt natuurlijk wel een adres weten wanneer je jouw slang moet laten behandelen.

Dierenartsen Zwolle

Spoed dierenarts Zwolle

Hebt u met spoed een dierenarts nodig in Zwolle? Ook dan kunt u terecht bij Huisdierkliniek.nl. Meerdere van onze aangesloten dierenklinieken zijn bereikbaar voor spoed. Dus als uw hond, duif, of fret met spoed behandeld moet worden, bekijk dan de profielen van de dierenarts en neem contact met ze op. Spoed dierenarts Zwolle? – Snel geregeld! *Bekijk de voorwaarden van Huisdierkliniek.nl voor meer informatie over uw en onze verantwoordelijkheden bij spoed situaties.