Een hond is een verrijking van het gezin. Een hond zorgt voor je dagelijkse lichaamsbeweging, gezelligheid in huis en vooral de liefde van een hond laat je hart smelten. Toch komt er veel bij kijken wanneer je een hond in huis verwelkomt. Veel mensen vergeten echt belangrijke punten wat ik graag even ter sprake wil stellen.

Een pup in huis is een hele uitdaging

Een pup is klein en schattig. Vergeet niet, ook een hele hoop werk wat erbij komt kijken. Een pup moet opgevoed worden, zindelijk gemaakt worden en het liefste nog iedere zaterdag morgen naar de puppy training. Voordat je het weet is de schattige pup al een volwassen hond. Zelf vergelijk ik een hond met een makkelijk kind. Net als een kind moet je de hond vermaken, wilt hij regelmatig naar buiten om zijn behoefte te doen en alleen thuis zijn vindt de hond gewoon weg niet leuk. Een hond kan een paar uur alleen blijven maar je kunt de hond niet een gehele werkdag achterlaten. Dit wordt vaak vergeten door hardwerkende mensen helaas. Je kunt het je hond aanleren maar leuk vind je viervoeter het zeker niet!

Heel goed voer is het belangrijkste wat er is

Voer kan je tegenwoordig overal kopen. In alle supermarkten en dierenwinkels kun je terecht voor een mega zak brokken waar je hond wel een maandje mee vooruit kan. Echter zijn deze brokken allesbehalve goed voor je hond. Zeker de goedkope supermarkt brokken is echt rotzooi voor de maag van je hond. Bij een dierenspeciaalzaak kom je wel in de goede richting. Vergeet niet, iedere hond is anders en heeft dus ook andere voeding nodig. Bij een dierenspeciaalzaak zijn ze van alle brokken en vers voer op de hoogte waar het goed voor is en wat het met de hond zal doen. Zo heb je speciale brokken voor viervoeters die maag en darmproblemen hebben en je hebt speciale brokken voor overgewicht. Zo heb je uiteraard nog 10 soorten brokken wat speciaal voor jouw hond is gemaakt. 

Alleen maar voer en water?

Helaas, zo snel is de hond niet tevreden. Het is ook belangrijk om je hond genoeg kauw speelgoed en botjes aan te reiken, anders kunnen ze aan je bank gaan kluiven. Een hond heeft een natuurlijke kauwbehoefte wat de hond niet kan negeren. Daarnaast zijn andere speeltjes, een warme fijne mand en een mooie halsband of tuig ook wel erg handig met de hond. Zo af en toe mogen ze ook een lekker koekje wanneer zij braaf zijn geweest. Geniet van je viervoeter en zij genieten ook van jou.