Om je paard fit en gezond te houden, is het belangrijk om deze goed te verzorgen. Dit betekent niet alleen dat je jouw paard dagelijks van voldoende hooi en krachtvoer moet voorzien, maar ook dat je regelmatig op je paard moet rijden. Zo weet je zeker dat je paard voldoende beweging krijgt gedurende de dag! Tijdens de wintermaanden is dit belangrijker dan in de zomer. Veel paarden lopen tijdens de zomermaanden in de wei, waardoor ze zelf al veel bewegen. Doordat veel mensen wedstrijden bezoeken met hun paard, kan het alsnog geen kwaad om hier dagelijks een rit mee te maken. Er zijn meer aspecten om rekening mee te houden.

Zorg voor een warm paardendeken voor je paard

Naast voldoende voer en beweging mag ook een paardendeken niet ontbreken. Met een paardendeken voorkom je dat je paard het koud krijgt tijdens de herfst- en wintermaanden. Hoewel een paard een dikke vacht heeft, kan ook een paard het koud krijgen als het buiten vriest. Zeker kleine pony’s hebben baat wij een lekker warm paardendeken. Er zijn verschillende webwinkels waar je deze paardendekens voor je paard kunt bestellen. Let hierbij goed op het formaat van het paardendeken. Deze moet aansluiten bij de lengte van je paard.

Breng regelmatig een bezoek aan de hoefsmid

Tot slot is het verstandig om regelmatig langs de hoefsmid te gaan. Ook kun je een hoefsmid bij je thuis of op de manege langs laten komen, om de hoeven van het paard te onderhouden. Dit is belangrijk, om te voorkomen dat je paard last krijgt van zijn of haar poten. Ook een bezoek aan de dierenarts kan geen kwaad. Zo weet je zeker dat je paard gezond is! Een dierenarts ziet vaak meer aan je paard, dan dat je zelf mogelijk ziet.