Heb je een kat of wilt u er een? Dan wil je vast weten hoe je je huis zo kattenproof mogelijk maakt. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je kat zich thuis voelt en veilig is. Lees in dit blog artikel meer over hoe je een kattenproof huis maakt!

Een krabpaal

Een krabpaal is één van de meest essentiële dingen in een huis met katten. Katten hebben natuurlijk behoefte om te krabben, en als je geen goede plek voor ze hebt dan zullen ze hun energie kwijt moeten op andere manieren, zoals bijvoorbeeld door aan meubels te knabbelen. Katten vinden een krabpaal vaak ook erg leuk om in te liggen of om op te klimmen. Er zijn verschillende soorten krabpalen, dus je kunt een paal vinden die helemaal aan jouw wensen voldoet.

Een ‘speelgoedje’

Katten houden van spelletjes en dat is vast niet verrassend. Een simpel speeltje zoals een balletje of een veertje kan al voor urenlang plezier zorgen! Katten hebben vaak ook behoefte aan mentaal stimulerend spel, dus denk ook eens aan spelletjes die ze moeten oplossen om bijvoorbeeld een hapje te krijgen. Dit soort spelletjes zijn niet alleen leuk voor je kat, maar houden hem of haar ook actief.

Een kattenluikje

Het is verstandig om een kattenluikje te plaatsen in huis, zodat je kat naar buiten kan als hij of zij daar behoefte aan heeft. Katten hebben namelijk ook de behoefte aan een beetje ‘vrijheid’ en ze vinden het vaak erg prettig om even naar buiten te kunnen gaan. Als je geen kattenluik hebt, dan zal je kat vaak naar binnen proberen te komen via een raam of een deur, en dat kan natuurlijk gevaarlijk zijn.

Automatische voerbak

Als jij een tijdje weg bent, is het verstandig om een automatische voerbak te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je kat altijd genoeg te eten en te drinken heeft, ook als jij er niet bent. Bovendien zijn er ook veel modellen die een camera of geluid hebben, zodat je precies kunt zien wat je kat aan het doen is. Handig!

Een kattenbak

Als je een kat hebt, dan is het ook belangrijk om een kattenbak in huis te plaatsen. Katten moeten namelijk regelmatig poepen en plassen, en als je geen bak voor ze hebt dan zullen ze dat ergens anders doen. Kattenbakken zijn verkrijgbaar in verschillende maten en soorten, dus je kunt een bak vinden die helemaal aan jouw wensen voldoet. Ook is het verstandig om regelmatig de bak te verschonen, zodat je kat altijd een schone plek heeft om naartoe te gaan.

Wil je meer weten over hoe je een kattenproof huis maakt? Lees dan snel verder op onze website! Wij hebben namelijk nog veel meer tips en tricks voor je. Tot snel!